Care & Coaching gezinstherapie Valkenswaard

Ieder gezin is verschillend en elk gezinslid heeft zijn eigen karakter, ervaringen en kijk op de wereld. Dat is helemaal niet erg, want zolang je het grootste deel van de tijd begrip en respect voor elkaar kunt opbrengen is er niets aan de hand. Maar soms komen gezinnen en gezinsleden onder zware druk te staan. Door een vervelende gebeurtenis, een verstoorde relatie of het ervaren van verlies. Bevindt jouw gezin zich in een soortgelijke situatie? Care & Coaching gezinstherapie in Valkenswaard staat jullie bij.

Gezinstherapie in Valkenswaard

Er zijn allerlei online tips te vinden en meer boeken over therapie en opvoeding dan je in een heel leven kunt lezen. Maar ik ben van mening dat er niet één wijsheid of één oplossing is voor problematiek binnen gezinnen. Ik ga liever in gesprek met jou en je gezin, observeren en bieden je praktische, concrete hulpmiddelen. Dit doen we vanuit een onze praktijken of gewoon bij u aan huis in Valkenswaard. Het doel is om samen tot oplossingen te komen en beter te leren communiceren.

Gezinstherapie en rouwverwerking bij verlies

Bij verlies denk je al snel aan een overlijden, wat een flinke impact kan hebben op de gezinsleden en hiermee op het hele gezin. Iedereen gaat er op een andere manier mee om en dit kan juist voor onbegrip zorgen. Ook je baan kwijtraken, een verhuizing, burnout, een echtscheiding of een ernstige ziekte kunnen het gevoel van verlies oproepen en hiermee een hoop emotie en frustraties binnen het gezin veroorzaken.

Eerste hulp bij opvoeding en gezinsconflicten

Puberende kinderen, een samengesteld gezin met stiefkinderen, irritaties en ruzies in huis, het loopt niet altijd even soepel en jullie zijn echt niet de enigen. Maar wanneer je je zorgen maakt over de toekomst of bang bent voor escalatie, wees er dan op tijd bij en schakel gezinstherapie in. We stellen het gezin centraal en gaan samen op zoek naar knelpunten en achterliggende problemen tijdens vertrouwelijke gesprekken.

Traumaverwerking binnen het gezin

Een gezinslid of het hele gezin heeft iets traumatisch doorgemaakt en dit weegt zwaar op het dagelijkse gezinsleven. Problemen steken regelmatig de kop op en hoewel jullie misschien weten dat het met deze gebeurtenis te maken heeft, lukt het maar niet om het goed te verwerken. Gezinstherapie helpt niet alleen bij de traumaverwerking van het individu, maar betrekt het hele gezin hierbij. Want samen sta je sterker.

Hoe gaan we te werk bij Care & Coaching?

Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats. Hier bespreken we tegen welke problemen jullie als gezin aanlopen en wat jullie doelen zijn. Hierna starten we met de vervolggesprekken. De gesprekken vinden plaats in één van onze praktijken of bij jullie thuis, afhankelijk van de mogelijkheden en voorkeuren.

Sommige situaties liggen zo gevoelig of complex dat jullie er zelf niet uitkomen als gezin. Wil je weten of Care & Coaching jullie kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nog vragen?

Toch nog een vraag, of een verzoek tot contact. Mail ons via dit formulier en we nemen z.s.m contact met u op.