Traumaverwerking

Traumaverwerking onder leiding van een professionele therapeut kan u en uw partner en/of gezinsleden helpen wanneer…

  • een of meerdere gezinsleden lijden onder een verlies of trauma waardoor uzelf, of uw gezin niet lekker draait
  • opgeschorte rouwverwerking zorgt voor problemen bij jezelf, in een gezin of relatie
  • er als gevolg van traumatische ervaringen psychische klachten zoals faalangst, spanningen, somberheid, angsten, burn-out, prikkelbaarheid en agressie ontstaan zijn

Heeft u, uw partner of een ander gezinslid te maken gehad met een traumatische ervaring en heeft u of deze persoon hierdoor last van psychische klachten? Lijdt u zelf, uw relatie of gezin onder een trauma of verlies? Dan kan traumaverwerking onder begeleiding van één of twee professionele en ervaren therapeuten uitkomst bieden.

Wat kan een professionele traumaverwerking therapeut voor u betekenen?

Als u last heeft van de gevolgen van een ernstige gebeurtenis (zoals een verkeersongeluk, seksueel misbruik, verlies van een dierbare, enz.) dan kun je daar soms in je eentje moeilijk uitkomen. Traumatherapie kan dan helpen om de gebeurtenis te kunnen verwerken.

Traumatische gebeurtenissen kunnen leiden tot psychische klachten en ervoor zorgen dat de verstandhouding met en/of tussen gezinsleden zodanig verstoord raken dat het gezinsleven hier ernstig onder lijdt. Een gespecialiseerde traumaverwerking therapeut helpt u de knelpunten te herkennen en deze onder woorden te brengen en bekijkt ook hoe uw partner of andere gezinsleden met deze situatie omgaan.

Begeleidende relatie- of gezinstherapie sessies gericht op traumaverwerking werken meestal erg verbindend doordat onopgeloste zaken samen behandeld worden. Het is de bedoeling dat door traumaverwerking de dynamiek binnen de relatie en/of binnen het gezin weer gezond wordt.
Tijdens de sessies onder leiding van de gerenommeerde therapeute Désirée Landman van 2-embody, al dan niet samen met Gerard Berkelaar, zal jullie geleerd worden om beter met elkaar te communiceren en aan de hand van verschillende opdrachten en tips krijgt u meer inzicht in uzelf, uw partner en uw gezinsleden.

Somatic Experience Therapy

Bij traumaverwerking maken wij gebruik van Somatic Experience Therapy. Dit is een lichaamsgerichte, wetenschappelijk onderbouwde methode die zich in de eerste plaats bezighoudt met de effecten van trauma op allerlei gebied en helpt de vastgehouden spanning en geblokkeerde energie beetje bij beetje te ontladen. Het is bij Somatic Experiencing niet de bedoeling dat de gebeurtenis opnieuw beleefd wordt, de lichamelijke ervaring staat centraal. Gezins- en relatietherapeut Désirée Landman volgde een driejarige opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner.

Over Care and Coaching Berkelaar

Bij Care and Coaching Berkelaar wordt u altijd geholpen door een geregistreerde, ervaren therapeut. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP), de European Association for Psychotherapy (EAP), European Association for Gestalt Therapy (EAGT), de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Naast traumaverwerking, biedt Care and Coaching Berkelaar ook (eventueel online) individuele therapie, gezinstherapie en relatietherapie aan. Gerard Berkelaar doet dit zelf of gezamenlijk met zijn partner Désirée Landman.

Over 2-embody

Bij 2-embody wordt u deskundig geholpen door Désirée Landman. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg (NFG).
Naast traumaverwerking, biedt zij ook (eventueel online) gezamenlijk met haar partner Gerard Berkelaar relatietherapie en gezinstherapie.

Kennismaken?

Wilt u graag afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Of heeft u vragen over traumaverwerking en Somatic Experiencing Therapy? Aarzel dan niet ons te contacteren door onderstaand contactformulier in te vullen of een mail te sturen naar [email protected] Tevens zijn wij telefonisch te bereiken op 0619253522.

Nog vragen?

Toch nog een vraag, of een verzoek tot contact. Mail ons via dit formulier en we nemen z.s.m contact met u op.