Over ons

Over 2-embody

Désirée Landman is gezinstherapeute en relatietherapeute gespecialiseerd in contextuele therapie en Somatic Experiencing Therapy. Zij heeft haar eigen praktijk genaamd 2-embody en heeft een samenwerkingsverband met Care and Coaching Berkelaar.

Wij geloven namelijk dat gezins- en relatietherapie door twee therapeuten een absolute meerwaarde kan hebben. In veel gevallen zorgt de aanwezigheid van zowel een mannelijke (Gerard) als vrouwelijke (Désirée) begeleider ervoor dat er sneller en vollediger ingespeeld kan worden op de mannelijke en vrouwelijke aspecten en dynamieken binnen een gezin en/of relatie. Doordat Désirée in verschillende landen opgegroeid is, heeft zij tevens ervaring met en bewustzijn over de uitdagingen die een multiculturele relatie met zich mee kan brengen en kan ook op dit vlak van toegevoegde waarde zijn. Naast in het Nederlands, is het mogelijk om bij Désirée relatie- en gezinstherapie in het Engels of Spaans te volgen.

Nadat Désirée haar diploma aan de Universiteit van Victoria (Canada) behaalde en de studie Long Term Care Aid, besloot zij de vierjarige opleiding Contextuele Therapie te volgen. Deze vorm van therapie werd ontwikkeld door Ivan Boszomernyj-Nagy en gaat verder dan de systeemtheorie en stelt centraal álle belangrijke relaties van de client.

Er wordt dus niet alleen gekeken naar u als individu maar ook naar uw omgeving, m.a.w. al uw wezenlijke relaties. Het uiteindelijk doel is om de oorsprong van problemen te herkennen en te herstellen door middel van inzichten, begrip, erkenning en/of aanvaarding.

Na deze opleiding volgde Desirée een driejarige opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner. Deze therapie richt zich op het helen van trauma. Het is een lichaamsgerichte, wetenschappelijk onderbouwde methode die zich in de eerste plaats bezighoudt met de effecten van trauma op lichaam en geest en je helpt de vastgehouden spanning en geblokkeerde energie beetje bij beetje te ontladen. Het is bij Somatic Experiencing niet de bedoeling dat de gebeurtenis opnieuw beleefd wordt, de lichamelijke ervaring staat centraal.

Het creëren van een veilige omgeving waarin de cliënten zich op hun gemak voelen, staat bij Désirée centraal en u kunt bij haar altijd rekenen op een persoonlijke benadering.

Désirée is als therapeut aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17144106.

Wilt u een afspraak maken met Désirée Landman?
Neem dan contact op door te bellen met 0619253522 of een mail te sturen naar [email protected]. Désirée werkt uitsluitend in Eindhoven

algemene voorwaarden | AVG Formulieren | Behandelovereenkomst

Over Care and Coaching

Gerard Berkelaar is gezinstherapeut en relatietherapeut die zich tevens bezighoudt met individuele therapie.

Gerard voltooide de opleiding “Maatschappelijk Werk en Dienstverlening” en zijn Master in Zorg en Welzijn; Hij besloot tevens een opleiding tot gestalttherapeut te volgen. Eén van de grondbeginselen van deze ervaringsgerichte therapie is dat contact voor mensen even onmisbaar is als water en zuurstof. De mens wordt gezien als een onlosmakelijk deel van zijn gezin, familie, vrienden, collega’s en de rest van de wereld. Volgens gestalttherapie ontstaan psychische problemen wanneer de mens verstoord contact heeft met zijn omgeving en dit is dus ook iets dat Gerard zal proberen te herstellen door middel van therapie. Hij legt de nadruk op de manier waarop de cliënt de problemen ervaart, welke betekenis ze hebben in iemands leven en hoe deze persoon er mee omgaat. Het doel van de gestalttherapie is het opnieuw contact maken met de eigen beleving  en het meer op elkaar afstemmen van gevoelens, verstand en handelen. Hierdoor krijgt de cliënt meer levenslust en is beter in staat verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken die bij hem, haar of hen passen. 

Tijdens gezins- en relatietherapie sessies werkt Gerard zowel alleen als ook samen met zijn partner Désirée Landman die als therapeut aangesloten is bij Care and Coaching. De aanwezigheid van zowel een mannelijke (Gerard) als vrouwelijke (Désirée) begeleider zorgt er namelijk in veel gevallen voor dat er sneller en vollediger ingespeeld kan worden op de mannelijke en vrouwelijke aspecten en dynamieken binnen een gezin en/of relatie. 

Gerard biedt tevens begeleiding aan bij de problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen. Zo helpt hij mensen met beginnende of gevorderde burn-outklachten. Hij begeleidt tevens werknemers met het doel hun functioneren (weer) te verbeteren en uitval tot een minimum te beperken. 

Naast de traditionele “offline” therapie, kunnen cliënten bij Gerard ook terecht voor online therapiesessies. Hij biedt ook thuisbegeleiding aan middels een persoonsgebonden budget. Gerard vindt het erg belangrijk dat cliënten zich tijdens de sessies op hun gemak voelen en daarom  zal er altijd eerst een intake plaatsvinden om de situatie van de cliënt in kaart te brengen en te bespreken welke begeleiding er mogelijk is. 

Gerard Berkelaar is als therapeut aangesloten bij de Nederlandse federatie gezondheidszorg, geregistreerd lid van onder andere de European Association for Gestalt Therapy (EAGT) en de European Association for Psychotherapy (EAP). 

Wilt u een afspraak maken met Gerard Berkelaar of heeft u vragen? Neem dan contact op door te bellen met 0619253522 of een mail te sturen naar [email protected].

Nog vragen?

Toch nog een vraag, of een verzoek tot contact. Mail ons via dit formulier en we nemen z.s.m contact met u op.